Een website laten maken of zelf maken?

Als je ervoor kiest om door iemand een website te laten maken, weet je van tevoren dat dit meer geld gaat kosten dan dat je het zelf zou doen. Je bespaart een hoop geld als je zelf aan de slag gaat. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van een website laten maken en het alternatief: zelf een website bouwen.

Zelf een website bouwen 

Niet voor iedereen maar zeker wel voor een aantal ondernemingen is zelf een website bouwen een prima idee. Een website laten maken is een hele investering die je kan besparen door het zelf te doen, vooral als startende ondernemer. Vroeger was het zelf maken van een website veel ingewikkelder maar tegenwoordig hoef je niet eens meer verstand te hebben van HTML of andere hele lastige technische zaken. Je kan het eerst altijd zelf proberen en als het niet lukt kun je het altijd nog uitbesteden.

Wanneer een website laten maken? 

Natuurlijk kun je nadat je het zelf hebt geprobeerd en het niet is gelukt alsnog kiezen om een website te laten maken. Als je net bent begonnen met een onderneming heb je het meestal erg druk met heel veel verschillende dingen. Je moet dan nadenken of je wel tijd hebt om uit te zoeken hoe je een website moet maken en tijd hebt om hem vervolgens ook daadwerkelijk te gaan maken. Ondanks dat een website laten maken meer geld kost, is het wel de afweging waard hoeveel geld je tijd waard is.

De voordelen van zelf een website maken 

Zoals hierboven al genoemd, is een website laten maken duurder dan dat je het zelf doet. Je hebt hierbij alles in de hand waardoor je niet afhankelijk bent van een externe partij. Als je een beetje handig bent kan een eigen website maken ook erg snel gaan en je leert een hoop nieuwe dingen bij die altijd handig zijn voor in de toekomst. De nadelen zijn dat het veel geld kost, je niet kan terugvallen op een professioneel bedrijf, als je niet handig bent het lang duurt en de website kan er wat minder professioneel uit zien.