Snelcursus

In onze snelcursus leggen wij jou uit hoe jij eenvoudig en snel kunt beginnen met coderen. Hier lees je alles wat je als beginnende programmeur moet weten over coderen en programmeren.

 

1. Programmeertaal

Alles hangt af van jouw programmeertaal. Er zijn veel verschillende programmeertalen. Je kunt niet zeggen dat de ene goed is en de andere helemaal niet. Maar ook bij deze keuze is het belangrijk om eerst je doelen te bepalen. Verschillende programmeertalen zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Enkele programmeertalen zijn:

  • Javascript
  • HTML
  • CSS
  • Swift
  • Python
  • C#

Als je bijvoorbeeld een website wilt ontwikkelen, heb je vooral te maken met HTML, CSS en Javascript. Ben je van plan om apps te ontwikkelen voor Apple of Android? Dan is Swift of Java jouw taal. Ben je van plan om het spel samen te stellen? Dan heb je te maken met JavaScript en C #. Python is een van de moeilijkste programmeertalen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor automatisering en analyses.

 

2. Kleinschalig begin

Natuurlijk weten we dat je direct resultaat wilt zien. Het is echter verstandig om klein te beginnen. Dat betekent wel dat je geduld moet hebben. Bepaal welke methode het beste bij jou past. Ben je goed in video’s of volg je graag handleidingen? Er zijn ook enkele interessante methoden ontwikkeld om amateurs te leren coderen. Op deze manier kunt je op een eenvoudige manier leren over coderen.

 

3. Oefenen

Als je uiteindelijk jouw eigen code wilt gaan schrijven, moet je meer oefenen. Oefening is perfect en dat geldt ook als je wilt leren programmeren. In feite is het belangrijk om voldoende vrije tijd te hebben om te leren programmeren. Hoe meer tijd je eraan besteedt, hoe sneller je het kunt leren.

 

4. Speel spellen

Er zijn speciale spellen ontwikkeld voor beginnende programmeurs. Met behulp van deze spellen leer je op een leuke manier coderen en programmeren. Daarnaast is het bewezen dat men sneller iets oppakt door het op een spelende manier te leren. Als je meer wilt weten over de spellen die je kunt spelen voor het leren van coderen, kun je contact met ons opnemen.

 

5. Kennis delen

Net als gewone talen kun je ook computertalen van anderen leren. Zorg er dus voor dat je ziet wat anderen in dit opzicht hebben gedaan. Op internet zul je zeker veel programmeurs tegenkomen die je wat handige tips willen geven. Er zijn verschillende fora en websites die hiervoor mogelijkheden bieden. Daarnaast kunt je ook code gebruiken die al door anderen is geschreven. Bekijk de open source-code van anderen en zie hoe ze werken.

 

Afspraak maken

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 1 uur een reactie te geven op jouw vraag.